Yumurtaya küçük bir delik açarsanız ne olacağı inanılmaz…

Sinir bozucu soyulmaları en sabırlı insanın bile sinirlerini mahvedebilir.

Ancak yumurtaları hazırlayıp soyarken sinirlerimizi korumanın bir yolu olduğu ortaya çıktı:

Bu amaçla öncelikle yumurtaları buzdolabında saklamanın iyi olmadığını belirtmeliyiz. Oda sıcaklığında bozulmadıklarını bilin.
Yapılacak diğer şey ise yumurtaları delmek (küçük bir delikten bahsediyoruz). İğneyi yumurtaya 3-5 milimetre kadar batırın.
Daha sonra yumurtaları soğuk su dolu bir tencereye koyup kaynatın.
Yumuşak haşlanmış yumurta elde etmek için, su kaynadıktan sonra en fazla iki dakika pişirin; daha sert haşlanmış yumurtalar için 4 dakika ve çok sert haşlanmış yumurtalar için – yaklaşık 10 dakika (yumurtaların boyutuna bağlı olarak) .
Tencereyi ocaktan alın, lavaboya koyun (kapağı kaldırın) ve üzerine birkaç dakika soğuk su akıtın.
Böylece kabuk daha hızlı soğur ve önceden açtığınız delik sayesinde yumurtalar daha kolay soyulur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x